Om blog om livsstil, sundhed og bolig

Økonomiske fordele ved at flytte sammen med din kæreste

0

Overvejer du at flytte sammen med din kæreste? At flytte sammen med kæresten er et stort valg, da to mennesker lige pludselig skal enes om rigtig meget. Rod kan opstå i hjørnerne, der er ingen alenetid, og ønsket om en pink sofa kan højst sandsynligt gå i stykker. Men – dvæl nu ikke ved ulemperne, da der findes fantastiske fordele: du kommer til at bo sammen med den, du elsker, I kan lære hinanden bedre at kende, og så er der desuden økonomien! Det økonomiske perspektiv skal slet ikke glemmes, da I måske sammen vil få bedre råd til de smarte møbler i stuen eller drømmeferien til Mexico. Læs med herunder for at få et indblik i de økonomiske fordele ved at flytte sammen med din kæreste.

Færre udgifter

Den største og mest glædelige fordel ved at tage indflytningsskridtet er selvfølgelig færre udgifter. Forbrugsudgifter som husleje, vand, varme og el kan heldigvis efter indflytning med din kæreste deles i en bunke til jer hver. I kan spare på indkøbsturene, benzinen, hvis I er heldige ejere af en bil, samt det nye, dyre spisebord. Derudover skal I nu også kun nøjes med ét bredbåndsabonnement. Det populære bredbåndsselskab Fullrate, der er kendt for rå internetforbindelser uden en tvungen tv-pakke, er ideelt til jer, hvis I blot streamer film og serier fra tjenester som Netflix. I kan finde rabatter til Fullrates forskellige abonnementer her. Men de færre udgifter stopper heller ikke her. Hvis licensudgifterne har generet dig uendeligt, kan du efter indflytningen med kæresten glæde dig til kun at give halvdelen af prisen. I kan desuden spare penge på forsikringer såsom indboforsikringen, idet I kun skal have en på den fælles adresse.

Fællesøkonomi

Når dig og din kæreste har økonomisnakken i gang kan I dreje den over på emnet fællesøkonomi. Fællesøkonomi behøver ikke at betyde, at I lægger alle jeres penge sammen i én stor pulje. Fællesøkonomi kan også være ensbetydende med, at I hver betaler halvdelen af alle fællesudgifterne, men samtidig beholder resten af indtægten til eget forbrug. Foruden dette kan fællesøkonomien ligeledes bruges på den måde, at I deler fællesudgifterne i forhold til jeres indkomst. Så hvis en af jer har et bedre tjent job end den anden, er det den person, som betaler mest til udgifterne.

Nemmere at låne penge

Hvis rejsen til Mexico skal blive til virkelighed, men pengene på lommen ikke rækker i øjeblikket til den, er der ingen grund til panik. Idet I nu er to personer sammen, er det nemlig lettere at låne penge af banken, eftersom banken lemper en smule på kravene til et rådighedsbeløb. Et rådighedsbeløb betegner det beløb, som er tilbage, efter at I har betalt de faste regninger. Rådighedsbeløbet er penge, som du har til løbende forbrug til blandt andet mad, rejser og fornøjelser. Mens rådighedsbeløbet afhænger af éns livssituation, skal det normalvis for singler være på 5.000 kr. Samlevende skal til gengæld have ca. 8.500 kr. tilsammen, idet mange udgifter er fælles, og der derved kan spares.

Leave A Reply

Your email address will not be published.