Om blog om livsstil, sundhed og bolig

Godt værtskab er vejen til de bedste fester

0

Når du inviterer til fest, er det dit ansvar som vært at tage hånd om dine gæster. Stemningen skal være i top, og dine gæster skal føle sig hjemme og godt tilpas. Læs med her, og hold en god fest med værtskabet i top uden at knokle dig selv helt i stykker.

Dagen før dagen

For at du kan være den bedste vært eller værtinde på dagen, er det en god idé at gøre sig nogle forberedelser dagen inden. Hvis du skal holde fest i dit eget hjem, er det en god idé at rydde op og svinge støvkluden, så gæsterne skal sætte sig i sofaen uden fare for at møde gamle aviser og gårsdagens sokker. I forbindelse med rengøringen kan du også dække bord og pynte dit hjem dagen i forvejen. Din borddækning behøver ikke at tage timevis, og med et par fine blomster eller levende lys er stemningen allerede sat.

Hvis du gerne vil bruge tid med gæsterne til festen – og hvem vil ikke gerne det? – må du bruge et par timer i køkkenet dagen i forvejen. Forbered så meget som muligt, så du kan bruge al din energi på dine gæster, når de ankommer. Når det kommer til mad, kan man let begå den fejl, at man sætter et drønhøjt ambitionsniveau for, hvilke retter der skal på bordet. Hvis du ikke er vant til at lave gourmetmad, så drop ambitionen om at servere syv retter fra det nyeste madmagasin. Det vigtigste er trods alt dine gæster.

Som vært kan du også holde en lidt mere utraditionel temafest med kostumer. Halloween er en oplagt tradition til at holde en temafest med fuld knald på uhyggelige halloween kostumer. Klik her og find kostumer til enhver form for temafest. Når du er vært for en temafest, er det vigtigt, at du informerer dine gæster om dette i god tid, så de har en chance for at finde et kostume. Derefter skal du selv ud og finde et kostume, så dine gæster ikke føler sig overdressed, når de tropper op i deres bedste kostume.

Når det ringer på døren

Når gæsterne ankommer, står den gode vært parat til at møde dem i døren og give dem en varm velkomst. Lige så snart gæsterne træder indenfor, er det værtens ansvar, at de føler sig godt tilpas, så tag deres jakker og byd dem en drink eller en snack. Hvis du holder en mindre fest derhjemme, får du snakken til at flyde bedst, hvis du sørger for at introducere dine forskellige venner for hinanden, hvis de ikke kender hinanden. Det har du selvfølgelig ikke tid til, hvis du holder en kæmpe fest, men en ordentlig velkomst er altid starten på en god aften.

Når I sidder ved bordet, kan du spille rolig musik på dit anlæg, og så er det ellers bare med at tale med dine gæster og vise dem, at du interesserer dig for, hvad de laver. Det er en god idé at få lidt hjælp til servering og afrydning, så du kan være 100 procent til stede ved dine gæster. Festen handler for dig som vært også om at nyde, at du er sammen med gode venner, og så kan alle tankerne om, at alt skal tage sig perfekt ud komme i anden række. Hvis der blot er mad og drikke nok, så gæsterne ikke går sultne og tørstige hjem, skal festen nok blive en succes. Følg dine gæster til døren og tak for en god aften – mon ikke du så selv får en besked dagen efter med tak for en skøn aften.

Leave A Reply

Your email address will not be published.