Om blog om livsstil, sundhed og bolig

Boligkøbere bliver skræmt væk af cigarretrøg

0

Hvis du ryger indenfor, kan du risikere, at det får betydning, når du en dag skal sælge dit hus. Mange boligkøbere vender nemlig om, når de besøger en bolig, der lugter eller syner af tobaksrøg.

Selvom dit hjem fremstår flot og nydeligt, kan det have konsekvenser for salget af dit hus, hvis du har røget indenfor. Mange boligkøbere vil nemlig associere din bolig med noget negativ, hvis de opdager, at der er blevet røget i huset.

Grunden til, at tobaksrøgen får betydning for boligsalget, skyldes, at røgens karakteristiske lugt påvirker sanserne negativt for de fleste. Dermed vil helhedsindtrykket af din bolig være påvirket af en negativ sanseoplevelse, selvom alting ved dit hjem ellers er i den skønneste orden.

Boligkøberne tænker på deres helbred

Civilingeniør og ph.d. ved Statens Byggeforskningsinstitut på Aalborg Universitet i København, Lars Gunnarsen, forklarer, at danskerne generelt er blevet mere opmærksomme på konsekvenserne ved rygning, hvilket også påvirker os, når vi skal ud og købe en bolig.

Lars Gunnarsen mener, at oplysningen omkring rygningens skadelige konsekvenser påvirker boligkøberne og gør dem mere skeptiske i det sekund, de lugter tobaksrøg. Mange vil nemlig tænke på det sundhedsmæssige aspekt og være bange for, om sporerne fra cigaretterne kan påvirke deres helbred.

Og måske er der noget om snakken. Der er nemlig lavet forskning på området, som viser, at det er nogle af de farlige indholdsstoffer i cigaretrøgen, som sætter sig på overflader i boligen. Disse stoffer damper kun væk meget langsomt, og det kan faktisk have konsekvenser for de boligkøbere, der overtager et rygerhjem. Ifølge Lars Gunnarsen vil der nemlig være en risiko for, at man kan blive udsat for en lille del af de skadelige stoffer, som vil befinde sig i en forhenværende rygerbolig. Han mener, at boligkøberne er blevet mere opmærksomme på dette end tidligere, hvorfor det nu påvirker salget af boliger, hvor der er blevet røget.

Udover lugten kan den nikotingule farve ofte ses på forskellige overflader og tekstiler, hvilket også kan opleves som uhygiejnisk og grimt af mange potentielle købere.

Istandsæt din bolig

Hvis du er ryger og skal sælge din bolig, er det altså klart, at en istandsættelse af dit hjem vil være godt givet ud. Du kan nemlig risikere, at det går ud over både pris og salgstid, hvis køberne opdager, at tobaksrøgen har sat sig i dine gardiner, og lugten opleves kraftig.

Hvis man er ryger, kan det dog være svært at se og lugte, hvordan tobaksrøgen efterlader sig sine spor. Derfor kan du med fordel alliere dig med en ikkeryger for at teste, om der lugter af røg, efter du har istandsat din bolig.

Derudover bør du fjerne alle synlige spor, hvilket betyder, at gardiner, tæpper, pudebetræk og andre tekstiler skal vaskes eller kasseres, hvis den nikotingule farve er meget synlig.

Udover det vil dine vægge formentlig også have spor af cigaretrøg, hvorfor du bør vaske og male dem, inden du sætter dit hus til salg.

Leave A Reply

Your email address will not be published.