Om blog om livsstil, sundhed og bolig

5 tips til et sundere parforhold

0

De fleste stræber efter et liv fyldt med kærlighed: et sundt parforhold og måske nogle børn. Dog er der mange, der efter nogle år i det samme parforhold, oplever at kede sig. Det er helt naturligt at kunne komme til at kede sig i et parforhold, og det er helt naturligt, at man på et tidspunkt oplever, at den velkendte gnist forsvinder. Det er dog ikke ensbetydende med, at forholdet er slut – gnisten kan sagtens genopstå. Faktisk skal der ikke altid meget til for at få gnisten tilbage og få et sundt og kærligt parforhold. Herunder får du fem tips til, hvordan du får et sundere parforhold.

Skilt med forholdet

I den danske kultur virker det måske en smule fjollet, men det kan faktisk gøre jeres forhold stærkere og sundere, hvis i skilter med hinanden og jeres kærlighed. Smid et billede på Instagram eller Facebook – bare en gang i mellem. Det vil gøre underværker. Det, at skilte med hinanden, giver nemlig en form for tryghed.

Vær fælles om det praktiske

At være fælles om de praktiske gøremål i hjemmet betyder ikke, at I skal slå lige meget græs, vaske lige meget op eller skrælle lige mange kartofler. Det betyder, at I begge skal bidrage til husstandens praktiske gøremål – således I begge to føler, at den anden bidrager med noget.

Kærtegn hinanden

Er gnisten blevet svær at mærke? Hvis I har svært ved at mærke gnisten, er det vigtigt at I husker at kærtegne hinanden. Et kærligt klap i numsen eller et ekstra kys om morgenen – det er de små ting, der betyder noget. Der skal ganske lidt til, hvis I vil genfinde gnisten. Det kan tage tid – men det kan lade sig gøre.

Lav noget sammen

Når hverdagen tager over, er det vigtigt, at I finder tid til at lave noget sammen – bare jer to. I kan tage på et romantisk weekendophold eller en tur i teatret. Det er vigtigt at bryde med hverdagens trummerum, hvis I vil have et sundt forhold. At sætte tid af til at lave noget sammen viser også, at I vil hinanden. Læg telefonerne væk og aftal, at I ikke må tale om børn og praktiske gøremål – det er vigtigt, at I holder fokus på hinanden.

Dyrk sex

Det lyder nemt, og det lyder som en selvfølgelighed, men hvis gnisten er på et lille sted, kan det være svært. Dog kan sex være en vigtig brik i puslespillet om at få gnisten tilbage. Sæt tid af og dyrk lidenskabelig sex. I vil opleve, at jo mere lidenskabelig sex I dyrker, des mere vil jeres sexlyst – og gnisten – komme tilbage. Prøv at give dig hen til din partner uden at tænke på andre ting; tænk ikke på vasketøjet eller din hovedpine. Tænk på din partner og nyd det, I har sammen.

Et sundt parforhold handler om mange ting – der er ikke en facitliste. Det vigtigste er god kommunikation; I skal kunne fortælle hinanden, hvad I mangler, og hvad I søger.

Leave A Reply

Your email address will not be published.